Valet och kvalet

Fick precis i uppgift av en vän att hjälpa till med morgonkvällens urval av filmer och efter att ha kikat vad som gick får jag själv sjuk beslutsångest över vad man borde prioritera.

Chickens with Plums tror jag kan vara ett litet mästerverk. Mycket eftersom Mathieu Amalric som spelar den bedrövade violinisten hör till den absoluta gräddan, ingen kan ha varit oberörd efter att ha sett honom i Fjärilen i Glaskupan. Den visas på Draken, vilket är ett plus. På Roy något senare går Habibi upp, tror att en kärlekshistoria kan vara precis vad man behöver för att förstå den kontext som idag är verklighet i Palestina, också klart sevärd alltså, känner dessutom att det arabiska temat hittills gått mig förbi till förmån för de nordiska filmerna, vilket talar för det senare alternativet.

I mitt tips inkluderade jag även the Orheim Company, men eftersom jag själv redan hunnit se den så faller den bort i min personliga vånda över att behöva välja…

Kan jag få lite hjälp den här gången? Måste ju vara någon av er som läser som har lite åsikter?

Advertisements

3 responses to “Valet och kvalet

  1. Chicken with plums är självklart för mig, vet inte överdrivet mycket om filmen men min magkänsla brukar leda mig rätt.

  2. Såg den, den var riktigt bra. Tag chansen att se den. Det finns fortfarande biljetter kvar till föreställning 357 (onsdag 12.30 på Bio Roy) och 662 (söndag 12.30 Draken).

  3. Nu är den sedd, kul och bra film. Även om den blev en aning spretig emellan åt så tycker jag den var klart sevärd. Hade helt missat Persepolis också (som baserats på samma serie) men den ska tydligen vara bra den med. Något ni sett?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s