Maktstrukturer och julstäder

Lämnar kapsylernas Göteborg för en tur till Stockholm. På X 2000 hamnar jag med min plusmeny nära en man som är frenetiskt sysselsatt med att spärra sina kort; ICA, bensin, körkort. Och nej, han har inte blivit av med dem, bara glömt plånboken i bilen i ett garage.Vilken KBT-terapeut som helst skulle ge diagnosen katastroftänkande. Tur för honom att han inte jobbar i samma uppgång som festivalkontoret – där vi nattetid får påhälsning med jämna mellanrum av ett gäng som gärna eldar på lite. Bara tanken på att hela biografen Draken faktiskt skulle kunna brinna ner bara sådär får till och med mig att bli tokig. Idioter.

På tisdagsträff på Filmhuset där Anna Wahl pratar makstrukturer och kön. Att komma till Filmhuset är lite som att promenera i Haga i Göteborg – man får stanna upp var och varannan meter och hälsa på någon man känner, inte sällan en gammal festivalarbetare som bytt arbetsplats. Först möte med presschefen Janne Göransson om en gemensam presskonferens och sedan träff. En hel del intressanta uppslag – bland annat bör vi anstränga oss för att skapa nya hjältar. Hur gör man det?  En idé är att skicka Cissi Elwin till Operabaren för att dricka sprit klockan tio på morgonen. Kanske inte på allvar men andemeningen går fram. För den som vill höra mer kommer Anna W till Försvarshögskolan den 15 december – kan bli spännande. http://www.fhs.se/sv/Student/Checkpoint/Pa-gang/

I Stockholm hänger ljuskristallkronor över Drottninggatan och HM:s Rykielkollektion håller på att ta slut. I julstaden Göteborg är det stiliserade ljusgranar i vitt och rött som gäller. Kan inte sluta tänka på Tbilisi där de massiva julprydnaderna framstod som ett opium för folket och där de breda avenyerna draperats med tio gånger mer pynt än man ens kan föreställa sig i sin vildaste fantasi. Någon borde kanske spärra president Saakashvilis kontokort?

Camilla Larsson

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s